There was an error in this gadget

Feb 17, 2013

Kuetiaw goreng kasih sayang♥♥

Pagi tadi aku buatkn sarapan kuetiaw goreng utk anakku..setiap pagi menu sarapan kenerlh di pelbagaikn agar budak2 x jemu makan..yelh..kalau setiap pagi sarapan yg samer jer jemulh bdk2knn..kebetulan pulak my mak mertua kesyangan dh blik rumh dier d cheras semlm,so turn aku pulak yg sediakn sarapan memandangkn setiap pagi semenjk mertua ader,dierlh yg siapkn menu sarapan utk kami.. Inilh dier nyerr..kuetiaw goreng..bahan2..kuetiaw basah 2 pek,fish ball,fish kek,taugeh,telur dlm 2 biji,daun kucai..selain kicap masin,kicap manis,sos tiram ckit,kicap mee & setitik minyk bijan,bhn2 tumis pulak bwg putih & cili kering di kisar...simpleknn..yg penting..masaklh dengan penuh kasih sayang..InsyaAllahh..anak2 kita suka & akan sentiasa igt akn masakan kita..tulh yg dikatakn air tangan ibu x terlawann..♥♥

Photo kenangan 17 tahun dahulu..bersama my bff..

Tengah mengemas fail lama dalam laci,tiber2 terjumpa photo lamer..sekeping photo yg cukup bermakna buat aku satu ketika dahulu..masa tu umur aku 17 tahun,tingkatan 5.biler tgk balik photo tu..teringat kt bff aku tu..nama dia Amalia Wilfred(namer manja dier amy)..sebaya aku,satu kelas dgn aku..kami berdua mmg rakan karib yg susah di pisahkn ketika itu..kemana pergi msti bersama,sampaikn kedua org tua kami pun tahu yg kami berkwn rapat..slps tamat tingktan 5,lulus SPM, kami mendapat tawaran bekerja di sebuah hotel terkemuka di KL ketika itu melalui agen..so,tanpa berfikir panjng kami menerima tawaran tersebut.Nama hotel itu adalh Ming Court Hotel,tpi skrg hotel tu dh tukr dgn Corus htl kat jln ampang,kami bekerja di situ selama hmpir 3tahun sehingga tamat kontrak,aku pula ketika itu bekerja sambil blajar diploma d sebuah kolej swasta TAR college & sambung digree di kolej yg sama.So,dipendekkn story...Akhirnyer kami terpisah sb maser tu aku dh kahwin (dat time umo aku dlm 22thn,kahwin dgn suami pertama,tpi dh bercerailh skrg dgn dier),& dier pulak kter nk blik kmpg (Sri Aman,Swk)sb nenek dier meninggal dunia,so aku bertanya pda dier,amy..nnti amy dtg kl lgi x lps ni?jwb amy.."dtg lin(nama panggilan aku di kmpg)..tpi x tau bulan brapa,aper2 hal nnti amy bgtau lin k.."& itulh last aku tgk dier..lps dier balik kmpg,trus aku x pernah jumper dier lgi,bile aku call dier,dier kter die dh x dtg kl sb dpt tawaran kerja sbgai jururawat desa di kmpg dier..x perlh mgkn dh rezeki dier dpt kejer jururawat tu..tpi tulh biler setiap kali aku balik kuching,time aku nk jumper dier..mesti dier slalu x der di rumah..semenjak dri itu,aku dh x jumper my bff lagi smpai skrg..dh 10 tahun berlalu ni..aku x jumper dier..mgkn dier dh kahwin & dh ader anak skrg..Aku rindukn my bff tu..byk kenangan antara kami..suka & duka kami berdua lalui bersama,kenangan yg susah dilupa tu bila aku lari dri rumah sb mak ayah aku x bgi lgi aku berkwn dgn dier alasan perangai my bff tu x baik,berkwn dgn ramai jantan,mak ayah aku x nk aku ikut perangai dier,tpi itulh aku ni jns degil,x dgr ckp org tua..aku pek bju bper helai jer trus prgi rumh my bff tu,tido saner..nk d jadikn cerita,mak ayah aku dtg rumh my bff pujuk suruh aku blik rumh..blik jerlh..sejak dri situ kami trus jugak berkwn,family dh x blh ckp aper dh..mmg susah aku nk lupakn my bff tu..Aku berdoa,berharap agar satu hri nnti..aku akn jmper my bff tu..Aperlh khabar dier skrg?mcm manerlh rupa dier skrgknnn.. Aku yg kt blakang..pkai bju hitam.hehe♥♥ cute jgkkn aku masa tu..sweet 17 lh katerknn..

Nur Alisha Ammara yang semakin cerdik..

inilh die anak kesayangan,yang semakin bam2,semakin cerdik,semakin pandai buat mimik muka & semakin kuat ragamnyer tuu...♥♥

Feb 14, 2013

Happy valentine day for all of couples in the world

Before its too late, I would likes to wish the beloved day or valentine day for all couples in love, couples across the world including myself & husband.May on this special day can strengthen the bond of affection, love, romance each others.





Feb 10, 2013

Gong xi fa cai..jum jln beraya cina..

Bju raya cina Alisha...
My baby yg x sabar2 nk jln beraya cina hrini..he3♥♥

Susu kambing..Karihome yang terbaik buat Alishaku

Susu kambing karihome yg di minati olh Alisha,semenjak pertama kali aku mencuber susu ni utk Alisha,Alhamdulilah..die menyukainyer,& sehingga sekrg dier ttp nkkn susu ni,dh x nk hisap susu laen dhh...tpi tulhh..satu tin cumer tahan tuk 5 hri jer,sb tulh kalau nk bli susu ni kener bli 3 ke 4 tin skali..tgklh badan anak aku tu..dh mcm sumo..he3.Anak2 aku yg laen dulu2 x minum susu kmbing,semue minum susu lembu S26 jer,dri anak first smpailh anak yg ke4.Lgpun aku tgk,semenjak anakku Alisha minum susu kmbing tu,dier dh x batuk2 spt dulu,kahak pun x der,malah lbh aktif♥♥

Feb 9, 2013

Happy Chinese New Year 2013

Sebelum terlambat..aku ingin mengucapkan selamat tahun baru cina to all chinese peoples out there..Tahun ni snake tau...hope this year lbh baik dri tahun seblm ni..moga tahun ni akan memberikn seribu satu kebahagian pda kami sekeluarga,moga tahun ni rezeki kami sekeluarga bertambah2 dri tahun seblm ni,moga suamiku,kami sekeluarga di jauhi dri segala penyakit,musibah & bencana..Amin..he3..♥♥♥Once again..happy chinese new year..Beberapa keping photo sambutan chinese new year di hotel Dynasty jln Ipoh..( time ni dh nk abis tarian singa tu..)